10 Kasım 2009 Salı

Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler
1 kg kereviz(küçüklerinden)
2 adet havuç(incelerinden)
2 adet patates
30 adet arpacık soğan
2 adet limon
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz ve su
Hazırlanışı
Kerevizleri soyup ortadan ikiye keselim, içindeki yumuşak kısmı bıçak yardımıyla çıkaralım.
İster bu şekliyle etrafındaki çıkıntılarını düzeltip, isterseniz iri parçalara bölüp 1 limon suyu ve tuz eklediğimiz suda yarım saat kadar bekletelim.
1 su bardağı sıvıyağı tencereye alalım, soyduğumuz arpacık soğanları kavuralım.
Havuçları soyup iri olacak şekilde 3-4 parçaya ayırıp soğanlarla kavuralım.
Kerevizleri de ilave edip bir iki çevirelim.Üzerinden görünecek kadar sıcak su ekleyip şekerini ve tuzunu da katıp kaynamaya bırakalım.1 adet limonu da sıkıp ilave edin.
Patatesleri de 1’er cm kalınlığında doğrayıp tencereye ekleyelim ve pişmeye bırakalım.Tuzunu ve pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alalım ve soğuk olarak kerevizin yapraklarıyla süsleyip servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang