9 Kasım 2009 Pazartesi

Bezelye Yemeği


Malzemeler
Yarim kilo soyulmus bezelye
2-3 adet patates
1 adet havuç
1 adet tavuk gögsü
1 adet büyük sogan
2 dis sarimsak
3 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi salça
Istenilen miktarda tuz
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
2-3 su bardagi sicak su

Hazırlanışı
Sogani ve sarimsagi soy ve ince ince kiyin. Zeytinyagini tencereye koyup soganlari kavurmaya baslayin. Soganlar tam pembelesmeden önce kiymayi ekleyin ve güzelce kavurun. Tuzunu da ilave edin.
Soyulmus ve küp küp kesilmis patatesi, havucu, sarimsaklari tencereye ekleyin. Tavugu suda haslayin ve irice dograyin. Tencereye ekleyin.
2-3 bardak su ile inceltilmis salça ve kirmizi tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateste, kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra da kisik ateste 20-25 dakika pisir.Pisirirken bir kere yemegi karistirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang