14 Kasım 2009 Cumartesi

Öcce


Malzemeler
6 demet maydanoz,
6 yumurta,
1/2 kg. taze soğan,
1/2 kg. taze sarımsak,
80 gr. un,
Yarım kaşık tuz,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,

Hazırlanışı
Taze soğan, sarımsak ince ince kıyılır. Derin bir kase içerisine kıyılmış maydanoz, taze soğan, sarımsak, un, tuz, kimyon, karabiber, kırmızı biber konularak yumurtalar kırılır. Bu malzemeler iyice karıştırılır (çırpılır). Kızarmış yağa bir yemek kaşığı karışımdan koyularak, pembe renk alana kadar kızartılır. Bütün karışım kızartıldıktan sonra yemek servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang