9 Kasım 2009 Pazartesi

Baklalı Enginar


Malzemeler
1½ Kg Taze Bakla
8 adet küçük Enginar
2 adet Limonun Suyu
1 su bardagi Beyaz Sarap
15 sap Arpacik Sogani
1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)
4 adet Büyük Domates
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı
Baklalarin içlerini çikartin ve bunlari kaynar suda 15 dakika haslayin. Sonra baklalari soguk su altinda sogutarak zarlarini soyun.
Enginarlari da sadece göbekleri kalacak sekilde soyun ve kararmamalari için 1 Limonun suyu ile islatin.
Kiyilmis arpacik soganlarini teflon bir tavadaa ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateste birkaç dakika çevirin. Sonra bunlara enginarlari, kekigi ve beyaz sarabi ilave edin.
Tuzunu, karabiberini katip hafif ateste 15 dakika pisirmeye birakin. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarini soyun ve çekirdeklerini çikarin. Sonra dörde bölün.
Domatesleri ve baklalari enginarlara katin. Biraz daha kapagi açik pisirerek, suyun buharlasmasini saglayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang