9 Kasım 2009 Pazartesi

Dilber Dudağı Tatlısı

Malzemeler
1 adet yumurta
2 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Ceviz ve fındık içi
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarı limon suyu

Hazırlanışı
Hamur yumuşak hale gelene kadar yoğrulur. 21 parçaya bölünerek her biri nişasta yardımı ile belli büyüklükte açılır. Aralarına nişasta sürülerek 21 kat üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamurlar merdane ile açılarak tek bir ince yufka haline getirilir. Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller elde edilir. Her bir şeklin arasına ceviz veya fındık konularak poğaça gibi kapatılır. Tepsiye dizilir. Bir çay bardağı sıvı yağ kızdırılarak üzerine dökülerek fırına verilir. Hafif pembeleşinceye kadar fırında tutulur. Soğuğunca hazırlanan şerbet üzerine ilave edilerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang