9 Kasım 2009 Pazartesi

Keşkülü Fukara


Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardagi süt
Bir tutam tuz
1 su bardagi tozşeker
2 çorba kasığı hindistancevizi
Süslemek için:
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, bademleri dövün. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin. Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin. Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin. Hindistancevizini de katın. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin. Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang