14 Kasım 2009 Cumartesi

Karnıyarık

Malzemeler
1 kilo patlıcan
400gr kıyma
4adet domates
5-6 adet biber
6-7 diş sarımsak
1tatlı kaşığı domates salçası
(isteğe göre)karabiber
pulbiber
tuz
sıvıyağ
Hazırlanışı
Patlıcanları pijamalı soyup bol yağda kızarttım havlu kağıtta fazla yağını aldım.kıymayı sıvı yağda kavurdum sarımsağı biberleri, domatesi,tuzu ,biberi ekleyip suyunu çekene kadar pişirdim.ocaktan alınca karabiberi attım.tepsiye aldığım patlıcanları ortasından kesip içlerine kıymayı doldurdum.üstüne birer dilim domates ve biber koydum.1tatlı kaşığı salçayı 1bardak suda ezip üzerinden gezdirdim ve fırına verdim…salça isteğe bağlı koymayabilirsiniz de sadece su koyup pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang