14 Kasım 2009 Cumartesi

Kabak Yemeği

Malzemeler
5 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Yoğurt
Hazırlanışı
Kabakları soyarak dilimleyin (eğer kabaklarınız büyük ise dilimleri ortadan ikiye keserek yarım daire şeklinde de yapabilirsiniz). Tencereye sıvıyağ ekleyerek kesmiş olduğunuz soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra dilimlenmiş kabakları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 10 dakika kadar kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğunuz pirinci ve sıcak suda ezmiş olduğunuz salçayı ekleyin. Kabakların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzu da ekleyerek kısık ateşte pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Yanında yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang