14 Kasım 2009 Cumartesi

Cacık

Malzemeler
½ Kg Yoğurt
2 adet büyükçe Salatalık
½ kahve fincanı Zeytinyağ
4 diş Sarımsak
yeterince Tuz

HAZIRLANIŞI
Salatalık kabukları soyulur. Bir kap içine çentilir. Tuz karıştırılır. Bir müddet bekletilir.Yarım Kg yoğurt bir tel karıştırıcı yada blender da ezilir. Yoğurdun koyuluğuna göre, yarım yada bir bardak su katılır. Ayrandan biraz daha koyuca olması gerekir.Salatalıkların üzerine yoğurt, havanda tuzla dövülmüş sarımsak, zaytinyağ katılıp karıştırılır ve Servis kaselerine bölünür. İsteğe göre üzerine, dereotu ve/veya kuru nane ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang