14 Kasım 2009 Cumartesi

Fırında Patates ve Kabak

Malzemeler
2 tane kabak (orta boy)
5 tane patates (orta boy)
Kaşar peyniri
Baharat: Tuz Karabiber
Sosu icin:
1 paket sıvı krem şanti (200ml)
Süt (250ml/ 1/4 ml)
Baharat: Muskat (küçük hindistan cevizi baharat olarak)Tuz
Hazırlanışı
Önce patatesleri soyuyorsunuz ondan sonra ne ince ne de kalın kesin kabaklarda da aynı işlemi uygulayın.Ondan sonra sıvı krem şantiyi ve sütü küçük bir tencereye dökün karıştırarak ısıtın kaynasın sonra tuz ve muskat baharatından katın tadına bakarsınız 1,2ve ya 3 çay kaşığından muskat baharatından dökebilirsiniz.Ardından derin bir kabın tabanını yağlayın sırayla önce bir kat patates dizin biraz tuz atin patatesin üstüne sonra bir kat kabak dizin tuz atın bu işlemi malzemeniz bitine kadar uygulayın.En sonuna sosunuzu üstüne dökün ve azıcık karabiber üstüne dökünFırını 225 dereceye getirin yemeğinizi pişmeye koyun yemeğinizin üstü azıcık kızarmışsa kaşar peyniriniz üstüne koyun tadına bakarsınız patates pişmişse fırını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang