14 Kasım 2009 Cumartesi

Fındıklı Turta

MALZEMELER
1 su bardağından biraz az fındık
100 gram tereyağı (veya margarin)
4/5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı brandy
5-6 çorba kaşığı süt
Bir paket maya
1 adet limonun

HAZIRLANIŞI
Yarım çaykaşığı tozşekerle fındıkları karıştırın. Diğer bir kapta, kalan tozşekerle yumurtaları çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini veya tereyağını eritin. Rendelenmiş limon kabuğu, 200 gr mayayla birlikle elenmiş unu, fındıkları, zeytinyağını, brandyi ve sütü ekleyip yeniden karıştırın. 24 cm.lik bir kek kalıbını yağlayıp, una bulayın ve hazırlanmış karışımı ters yüz edin. Turtayı, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve irice kıyılmış fındıklarla süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang