9 Kasım 2009 Pazartesi

Şekerpare

Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı çiçekyağı
1 çay bardağı irmik
1 peket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağına yakın un

yeteri kadar tane fındık üzerleri için
Şerbeti için:

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
Tüm sıvı malzemeler karıştırılır ardından un ve k.tozu ile vanilya konur ve bir güzel yoğrulur.(Çay bardağı ne çok büyük ne de çok küçüklerden Orta boy kullandım) cevizden biraz küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır çok hafif yassı yapılır ve birer tane fındık ortalarına batırılır.15-160 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Tam bir mini fırın tepsiliktir. Ben 27 tane şekerpare çıkarttım.Bu tarif diğer margarinli tariflere göre çok daha hafif ve leziz oluyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang