14 Kasım 2009 Cumartesi

Kuru Patlıcan Yemeği

Malzemeler
5 tane kurutulmuş patlıcan
2 tane kurutulmuş kırmızı biber
1 adet soğan
1 kahve fincanı bulgur
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı
Beş tane kurutulmuş patlıcanı ve 2 tane kurutulmuş kırmızı biberi bir tencereye koyun ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Kuru biber yoksa kurutulmamış kırmızı biberlerden daha sonraki aşamalarda ekleyebilirsiniz.
Haşlama işlemi tamamlandığında. Ayrı bir tencereye sıvıyağ koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bu aşamada isterseniz kıyma ekleyebilirsiniz biz kıymasız yaptık tercih size kalmıştır. Daha sonra salçayı, iki ya da üçe ayrılmış sarımsakları, haşlayıp 2 cm uzunluğunda kestiğiniz patlıcan ve biberleri son olarak da bulguru ekleyin ve karıştırın. Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Yanında yoğurt ile servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang