14 Kasım 2009 Cumartesi

Revani


Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Kabartma tozu
Limon kabğu rendesi

Şerbeti İçin
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
Şerbetini kaynatın.
Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang