9 Kasım 2009 Pazartesi

Çikolatalı Sufle


Malzemeler
100 gr bitter çikolata
1.5 su bardağı süt
30 gr tereyagı
4 yumurta
1 yemek kasığı mısır unu
100 gr bitter damla çikolata
4 yemek kaşığı tozşeker Pudraşeker

Çikolata sosu için
475 mi süt
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tozşeker
50 gr bitter çikolata

Hazırlanışı
Küçük sufle kaplarının içine tozşeker serpin. Süt ve tereyağını bir kapta ısıtın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, mısır unu ve 4 yemek kasığı şekeri çırpın. Tereyağlı süte ekleyin. Çikolatayı ekleyip pişirmeye devam edin. Yumurta aklarını mikserle çırpın. Çikolatalı karısıma azar azar ekleyin. Karışimı sufle kaplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında pişirin. Çikolatalı sos için sütün birazıyla mısır unu ve şekeri kariştırın. Kalan sütü tencerede ısıtın. Sütün birazını mısır unlu karışıma dökün ve karıştırın. Mısır unlu karışımı kaynayan sütün üzerine ekleyin ve karıştırın. Bitter çikolataları küçük parçalar seklinde kesip bu karışıma ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Sufleleri fırından aldıktan sonra hiç bekletmeden yanında sos ve pudraşekerle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang