9 Kasım 2009 Pazartesi

Künefe


Malzemeler

300gram tel kadayıf
200 grram tereyağı
200 gram tuzsuz peynir
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı

Serbet için
250 gram toz şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı
Serbeti hazırlamak için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı bıçak yardımı ile ince kıyın. Küçük künefe kaplarını kalın bir tabaka halinde yağlayın. Kıyılan kadayıfın yarısını kaplara serperek hafifçe baştırın. Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine pay edin. Üzerine yeniden kadayıf koyun. Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya pişirin. Soğuk şerbeti, sıcak künefenin üzerine gezdirin. Antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang