9 Kasım 2009 Pazartesi

Safranlı Pilav


MALZEMELER
2 tutam safran
Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ince, uzun taneli pirinç
Tuz


HAZIRLANIŞI
2 tutam safranı bir buçuk su bardağı sıcak suyla karıştırın, 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Yağ kızdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş 1 su bardağı ince, uzun taneli pirinci ekleyin.
1-2 dakika kavurduktan sonra safran eklediğiniz bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang