8 Kasım 2009 Pazar

Misket Köfte

MALZEMELER
Yarım kg kuzu kıyma
2 diş sarmısak
1 avuç taze ekmek içi
1 yumurta
1 soğan
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber.
HAZIRLANIŞI
Soğan, sarmısak ve maydanozu çok ince kıyın.Ekmeği sütte ıslatıp sıkın.Soğan, sarımsak, maydanoz ve ekmek içini kıymaya ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından ufak parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın. Una bulayıp kızgın zeytinyağında kızartın. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang