21 Ekim 2013 Pazartesi

Paskalya Çöreği



Malzemeler:

 

Hamuru içi:

 

1 paket Mayalı Un

 

125 g yumuşak margarin

 

Yarım çay bardağı toz şeker

 

1 yumurta

 

2 çay bardağı ılık süt

 

Üzeri için:

 

1 yumurta sarısı

 

 

Hazırlanışı:

 

 Un ve mayayı karıştırın. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip kaba yapışmayacak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.

 

Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya ayırarak 15 cm boyunda çubuk şeklinde uzatın. 3 parça kullanarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün. Fırın tepsisine dizin ve üzerini örterek 30 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürün ve pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

 

Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

 

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika

 

Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak veya soğuk servis yapın.

1 yorum:

Bumerang