9 Ekim 2013 Çarşamba

Ezogelin Çorbası

Malzemeler:
Malzemeler:
1 Çay Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Bulgur
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kara Biber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su
1 Su Bardağı Soğuk Su
Yapılışı:
Mercimek, pirinç ve bulguru bol su ile yıkayın. Sonrasında soğanları küp küp doğrayın.Tencere’ye zeytinyağı koyup ısınana kadar bekleyin sonrasında Üzerine soğanları ilave ederek düşük ısıda kavurun.unuda kavrulmuş soğanlara ekleyip bir süre daha kavurun. Ardından domates salçası ilave edin.
Üzerine nane ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra 1 su bardağı soğuk su ilave ederek tencere içindeki malzemeleri dipten yukarı doğru karıştırın. 6 su bardağı kaynar su, mercimek, pirinç, bulgur, pul biber ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
Ocak ısısını yükseltin. Karışım kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağını aralık bırakarak kapatıp Ocak ısısını en düşük ısı konumuna getirin. 25 dakika sonra çorbanız servise hazır olacaktır. Yalnız bizden tavsiye ara sıra çorbayı karıştırmayı unutmayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang