9 Ekim 2013 Çarşamba

Kuru Fasulye

Malzemeler

  1. 2 su bardağı kurufasulye
  2. 2 soğan
  3. 2 domates
  4. 2 yeşil biber
  5. 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  6. 1 yemek kaşığı domates salçası
  7. Tuz, karabiber

Yapılışı:

Kurufasulyeyi akşamdan ya da akşama yapacaksanız sabahtan ıslatın.Ertesi gün biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve suyunu süzün. Bir kenara alın.Soğanı ve biberi küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. ( Et ilave edecekseniz bu aşamada ilave edin) Ardından domatesleride küp küp doğrayıp tencereye ilave edip, kavurun.
Salçayı biraz suyla ezip ekleyin ve sos kıvamını alıncaya kadar kavurun. Haşlayıp süzdüğünüz fasulyeyi tencereye ilave edip, üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Su kaynayınca ateşi kısın, kapağı kapalı olarak yaklaşık 40 dk pişirip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang