8 Ekim 2013 Salı

Sebze Çorbası

Malzemeler:
6 Su Bardağı Su veya Et suyu
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
5 Adet Ispanak
1 Adet Kereviz
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çay Kaşığı Tuz
Terbiye İçin:
1.5 Çay Bardağı Süt 
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1/2 Adet Limon Suyu  

Yapılışı:
Patates, kereviz ve havucu soyup rendeliyoruz. Ispanakları yıkayıp doğruyoruz.Sonrasında tüm bu malzemeleri 6 su bardağı su doldurulmuş tencerede 20 dakika kadar haşladıktan sonra mutfak robotundan geçiriyoruz. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, rendelediğimiz soğanı soteleyerek robottan geçirdiğimiz sebze suyuna ekliyoruz. Tuz ve pirinçleri de ilave edip 10 dakika daha pişiriyoruz. Terbiyesi için yumurta sarısı, süt ve limonu çırptıktan sonra çorbaya azar azar ekliyoruz. Çorbamız servise hazır. İsteğe göre pul biber ya da nane ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang