19 Ekim 2013 Cumartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı




Malzemeler: 
- 2 su bardağı pilavlık bulgur,
- 3 adet patlıcan,
- 3 adet çarliston biber,
- 1 adet soğan,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 2,5 su bardağı su,
- Tuz, karabiber.



Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletip sıkın. Biberleri temizleyip kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Patlıcan ve biberleri ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyin. Salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip 2,5 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang