9 Ekim 2013 Çarşamba

Brokoli Çorbası

Malzemeler:
500 gr Brokoli
İsteğe göre 1 havuç, 1 patates
Orta boy 1 soğan
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ ya da isteğe göre 1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Brokoliyi yıkayıp temizleyip bir tencereye koyunuz, peşine kabukları soyulmuş doğranmış patates ile temizlenmiş havuç ve soğanı üzerini atıp, üstlerini aşacak kadar su koyun ve haşlayın.
Başka bir tencerede yağı eritip unu kavurun, unun rengi hafif değişmeye başlayınca azar azar sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Hazırladığınız bu beşamel sosa brokoliyi, diğer sebzeleri ve haşlama suyunun yarısı kadarını, tuzu ve karabiberini ekleyip blenderden geçirin. Yoğunluğu çok oldu ise artan haşlama suyundan ilave ederek çorbanızın yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çorbayı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Herşey tamamlanınca çorbaya kremayı ekleyip 1-2 taşım kaynatıp çorbayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang